Töltés...
Hírek
Koncertek
Zenekar
Galéria
Szervező
Vendégkönyv
Rólunk
Tagok
Dalaink
Lejátszó
Erdős Péter
Hegedű

Sziasztok!

(Felmerült bennem a kérdés,hogy minek az IWIW ha úgyis mindenhol be kell mutatkoznom?! De mindegy...ha már ígyalakult legyen.)

Pécelen kezdtem, folytattam és fogom befejezni (sajnos) a zenei tanulmányaimat. Eredetileg gitározni szerettem volna de... fogalmazzunk úgy, hogy a klasszikus gitár valahogy nem érintett meg. (kicsit mások voltak az elképzeléseim egy gitárról).

Ígyhát 14 évvel ezelőtt (Úristen de rég volt) kezembe vettem a hegedűt és az évek során egyre jobban a szívemhez nőtt. Ez a hangszer és a zene végigkísérte az egész gyerekkoromat, (általános iskola, gimi) és még most egyetemi éveim alatt is fontos része az életemnek. Volt/van szerencsém több zenekarban is játszani, ezek jelenleg az Ad Libitum kamarazenekar és a Gödöllői Ifjúsági Vonószenekar (ami nyaranta kibővül egy kb 50fős szimfónikus zenekarrá). A gödöllőiekkel megfordultam Németországban, Olaszországben és Szlovákiában is.

(Na kb most jöttem bele az írásba. Lenne még bőven mit mesélnem a különböző versenyekről, táborokról amiken résztvettem/tünk... de valahogy ki kéne már lyukadnom a Miheztartás Végettnél.)

Hát igen...megalakultunk, próbálunk, koncertezünk. Úgyérzem kezd működni az egész. A zenei stílus folyamatosan alakul, kíváncsi leszek hol fogunk kikötni 1-2 év múlva. De mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy nehogy mégegyszer a POP-zene kategóriába soroljanak minket:P

Sokakban felmerülhet a kérdés hogy mit akarok én a hegedűvel a könnyűzenében. Igaz, hogy nem megszokott, de ez nem zárja ki azt hogy nem lehet akár jó is. Pont a hegedű ne állná meg a helyét a könnyűzenében?? Kizárt dolognak tartom. Sok komolyzenész teljesen elfordul a könnyűzenétől, esetenként elítéli azt és bohóckodásnak tartja. Én ezt nem így látom. Lehet manapság is értékeset alkotni. A Miheztartás Végett tagjait alkalmasnak látom erre a feladatra. Nagyon bízom benne hogy nem egy szokványos 'szürke' zenekar lesz belőlünk, ami minden fán terem, hanem tényleg leteszünk valamit az asztalra amit értékelnek fiatalok, öregek, zenészek, nem zenészek. Persze ehhez rajtunk kívül kellenek igényes könnyűzenére nyitott, értelmes fiatalok és öregek valamint zenészek és nem zenészek. Tessék ide tartozni!!!


Legutóbbi frissítés: 2009.10.16. 14:49

Vissza